بیماری تنوسینوویت دکورون چیست؟
علائم تنوسینوویت دکورون، بیماری تنوسینوویت دکورون نوعی بیماری دردناک است که به تاندون های شست دست تاثیر میگذارد. اگر به این بیماری مبتلا باشید، زمانی که دست خود را می چرخانید یا اینکه چیزی را میگیرید، درد احساس خواهید کرد. با وجود اینکه علت دقیق تنوسینوویت دکورون مشخص نیست، اما هر فعالیتی که در مچ دست به صورت مستمر انجام گیرد، مانند کار در باغچه، بازی گلف، ورزش با راکت و… میتواند شرایط را بدتر کند و درد را تشدید کند. چنانچه شما سوالی درباره بیماری تنوسینوویت دکورون دارید می توانید در بخش کامنت ها بنویسید. دکتر فرهاد سلطانی فوق تخصص جراحی دست در اصفهان پاسخگو هستند. همچنین شما می توانید با شماره های ۰۳۱۳۲۲۴۰۹۵۰و ۰۹۹۰۳۹۰۰۷۲۵ جهت دریافت ویزیت حضوری تماس بگیرید.
درمان تنوسینوویت دکورون چطور است؟
هدف از درمان تنوسینوویت دکورون، کاهش التهاب، حفظ حرکت در انگشت شست و جلوگیری از عود بیماری تنوسینوویت می باشد. اگر درمان سریع شروع شود ، معمولا در عرض ۴ تا ۶ هفته بهبودی حاصل می شود. اگر بیماری دکورون ، به علت حاملگی رخ داده باشد احتمالا با خاتمه حاملگی یا پایان یافتن شیر دهی ، بهبودی حاصل خواهد شد.
- دارو درمانی : برای کاهش التهاب تنوسینوویت دکورون معمولا از داروهای ضد التهاب غیر استروئیدی مانند ناپروکسن استفاده می شود. گاهی ممکن است پزشک متخصص از تزریق کورتن در فضای غلاف تاندون استفاده کند. به علت سطحی بودن تاندون، ممکن است پوست ناحیه در اثر تزریق تغییر رنگ دهد و یا نازک شود.
- استفاده از اسپلینت ، که انگشت شست را بی حرکت نگه می دارد.
- استفاده از ماساژ یخ یا سرما درمانی
- فیزیوتراپی یا کار درمانی
- اجتناب از حرکت مکرر شست دست
- جراحی: اگر تنوسینوویت دکورون به درمان های غیر جراحی پاسخ ندهد ،نیاز به عمل جراحی و باز کردن غلاف تاندون می باشد.

تنوسینوویت چگونه به وجود میآید؟
آسیب به تاندون، بیشترین علت التهاب غلاف تاندون میباشد. استفاده زیاد از یک عضو باعث آسیب به تاندون و تنوسینوییت میشود. آسیب تاندون میتواند به شغل افراد نیز ارتباط زیاد داشته باشد. افرادی مانند تایپیستها، بافندگان فرش، دندان پزشکان و نوازنده های ساز، به دلیل استفاده مکرر از انگشتان دست بیشتر در معرض خطر بیماری تنوسینوویت دکورون هستند. آسیبهایی که سبب بیماری تنوسینوویت دکورون میشود شامل موارد زیر است:
- فعالیتهای مکرر و استفاده زیاد از یک مفصل
- کشش ناگهانی یا پیچخوردگی ناگهانی عضو
- فعالیتهای فیزیکی طولانی مثل تایپ کردن
- برای مدت طولانی در یک حالت ثابت ایستادن
التهاب تاندون ممکن است در زمینه بیماریهای دیگر ایجاد شود، از جمله:
- آرتریت روماتوئید
- اسکلرودرمی
- نقرس
- دیابت
- سندروم رایتر (آرتریت حاد، عفونت مجاری ادراری و تناسلی)
- عفونت با گنوره
در بعضی از موارد، علت بیماری تنوسینوویت دکورون قابل تشخیص نیست. گاهی برخی داروها ریسک ابتلا به بیماری تنوسینوویت دکورون را افزایش میدهند. این داروها شامل برخی آنتی بیوتیک ها مانند سیپروفلوکساسین و استاتین است. در صورتی که پوست اطراف تاندون آسیب ببیند و محلی برای ورود باکتری ایجاد شود، باکتری در تاندون و غلاف اطراف آن سبب بیماری تنوسینوویت دکورون چرکی میشود.
درمان بیماری تنوسینوویت دکورون چرکی چیست؟
تنوسینوویت یا التهاب غلاف اطراف تاندون های فلکسور انگشتان دست می تواند به علت عوامل میکروبی ایجاد شود. درمان این بیماری از اورژانس های ارتوپدی است که معمولا نیاز به جراحی دارد. اگر بیماری التهاب غلاف اطراف تاندون در ۴۸-۲۴ ساعت اول تشخیص داده شود ممکن است نیازی به جراحی نباشد و با درمان دارویی مشکل مرتفع شود.
مهمترین اقدامات درمانی برای معالجه بیماری تنوسینوویت دکورون چرکی عبارتند از
- بی حرکت کردن انگشتان دست با استفاده از آتل و اسپلینت
- بالا نگه داشتن دست بالاتر از سطح قلب برای کاهش تورم
- استفاده از داروهای آنتی بیوتیک زیر نظر پزشک متخصص
- استفاده از داروهای مسکن با نظر پزشک
- عمل جراحی
عمل جراحی بیماری تنوسینوویت دکورون چرکی معمولا در موارد زیر انجام می شود :
- بیماری بیش از ۴۸ ساعت طول داشته است
- با وجود مصرف ۲۴ ساعت آنتی بیوتیک بهبودی در وضعیت بیمار ایجاد نشده است
- در هنگام مستقیم کردن انگشت درد بیمار شدیدتر شود
ورزش برای درمان تنوسینوویت دکوروین چیست؟

شامل حرکات دامنه حرکتی مچ دست می باشد که در صورت عدم احساس درد می توانید این ورزش ها را در منزل یا محل کار انجام دهید.
- با دقت مچ دست خود را به جلو خم کنید و ۵ ثانیه نگه دارید. دو مرحله ۱۵ تایی تمرین کنید.
- به آرامی مچ دست خود را به عقب خم کنید و ۵ ثانیه نگه دارید. این حرکت را در دو مرحله ۱۵ تایی انجام دهید.
- خیلی ملایم مچ را از یک سمت به سمت دیگر حرکت دهید (حرکت دست دادن)، در هر جهت ۵ ثانیه نگه دارید، این حرکت را در دو ست ۱۵ تایی تکرار کنید.
- کشش مچ دست : پشت دست را در قسمت آسیب دیده با دست دیگر خود فشار دهید تا به خم شدن مچ دست خود کمک کند. ۱۵ تا ۳۰ ثانیه نگه دارید. در مرحله بعد، با فشار دادن انگشتان در جهت عقب ، دست را به عقب بکشید. ۱۵ تا ۳۰ ثانیه نگه دارید. در طول تمرین ، بازو و آرنج را در سمت آسیب دیده خود صاف نگه دارید. ۳ مرحله این تمرین را انجام دهید.
- روی شکم بر روی سطح سفت دراز بکشید. یک بالشت تا شده در زیر قفسه سینه قرار دهید. بازوها را به سمت خارج و به حالت مستقیم قرار دهید، در حالی که آرنج ها صاف بوده و شست به سمت سقف قرار دارد. در حالی که پهنای شانه هایتان را بهم میفشارید به آرامی بازوها را به سمت سقف بالا بیاورید.سپس به آرامی پایین بیاورید.
۳ مرحله ۱۵ تایی انجام دهید. وقتی انجام تمرین آسانتر شد وزنه های کوچک در دست نگه دارید و تمرین را انجام دهید. - بین یک چهار چوب درب یا گوشه دیوار به نحوی قرار بگیرید که دست ها کمی بالاتر از ارتفاع سر شما بر روی چهارچوب در یا دیوار قرار بگیرند. به آرامی به سمت جلو خم شوید به طوری که در جلوی شانه ها کمی احساس کشیدگی کنید. برای ۱۵ تا ۳۰ ثانیه در این حالت باقی بمانید. سه مرتبه این حرکت را تکرار کنید.
- در حال نشسته یا ایستاده، دست هایتان را پشت کمر خود بهم گره کنید. شانه چپ خود را پایین تر بیاورید و سر خود را به راست خم کنید تا زمانی که احساس کشش کنید. این وضعیت را ۱۵ تا ۳۰ ثانیه حفظ کنید و سپس به نقطه شروع حرکت برگردید. سپس شانه راست خود را پایینتر آورده و سر خود را به چپ خم کنید. ۱۵ تا ۳۰ ثانیه صبر کنید. سه بار در هر سمت این کار را تکرار کنید.
- روی صندلی نشسته و دست ها را پشت سر در هم قفل کنید. به آرامی بدن خود را به سمت عقب قوس داده و به سقف نگاه کنید. این حرکت را ۱۰ بار تکرار کنید و هر روز چندین مرتبه انجام دهید.
- در حالی که نشسته یا ایستاده اید و بازو کنار بدن قرار دارد ، شانه های خود را به هم نزدیک کرده و فشار دهید و ۵ ثانیه نگه دارید. ۲ مرتبه ۱۵ تایی این حرکت را انجام دهید.
- یک وزنه ۵۰۰ گرمی (هر جسمی که در دسترس هست مثلا یک چکش) را در دست خود گرفته در حالی که کف دست شما رو به پایین باشد. به آهستگی مچ دست را به سمت بالا خم کنید سپس به آهستگی مچ دست را به وضعیت قبلی برگردانید. این تمرین را برای دو نوبت ۱۵ تایی تکرار کنید. به تدریج وزنه انتخابی را سنگین تر کنید.
- یک توپ پلاستیکی نرم را به مدت ۵ ثانیه در مشت خود نگه داشته و فشار دهید. این حرکت را در ۲ مرحله ۱۵ تایی انجام دهید.
