تنیس البو یا آرنج تنیس بازان

درمان درد آرنج در اصفهان | تنیس البو، بیماری تنیس البو (اپیکوندلیت جانبی) یا به عبارتی آرنج تنیس بازان یکی از شایع ترین مشکلات در آرنج دست است که اغلب در سنین 40 تا 50 سالگی رخ می دهد. تنیس البو شایعترین علت درد آرنج است که اغلب، سبب ایجاد درد در قسمت بیرونی آرنج می شود.
بیماری تنیس البو
این بیماری یک عارضه پایدار و پیشرونده بوده و امکان بهبودی خود به خودی در آن وجود ندارد. از آنجایی که این بیماری اغلب در افراد ورزشکار بخصوص افرادی که ورزش تنیس انجام می دهد شیوع بیشتری دارد با این نام شناخته شده است.
انجام فعالیت های تکراری که با حرکات تکراری آرنج و دست همراه هستند، مهمترین عامل زمینه ای در بروز بیماری تنیس البو است. این عارضه در اثر التهاب تاندون عضلاتی که در قسمت خارجی ساعد دست قرار دارد و موجب حرکت مچ و انگشتان دست می شوند، بروز پیدا می کند.
درمان و جراحی گلف البو
بیماری تنیس آلبو شبیه بیماری گلف البو است با این تفاوت که گلف البو در قسمت داخلی آرنج اتفاق می افتد. چنانچه شما سوالی درباره بیماری تنیس آلبو دارید می توانید در بخش کامنت ها بنویسید. دکتر فرهاد سلطانی فوق تخصص جراحی دست در اصفهان پاسخگو هستند. همچنین شما می توانید با شماره های ۰۳۱۳۲۲۴۰۹۵۰و ۰۹۹۰۳۹۰۰۷۲۵ جهت دریافت ویزیت حضوری تماس بگیرید.
علایم و درمان تنیس البو یا آرنج تنیس بازان چیست؟
تنیس البو بر اثر التهاب تاندون ساعد دست بوجود می آید. تاندون عضلاتی که در قسمت خارجی ساعد قرار داشته و موجب حرکت مچ و انگشتان دست می شوند در بالای ساعد به سطح خارجی آرنج می چسبند. این ها عضلات اکستانسور و سوپیناتور ساعد هستند.
محل دقیق اتصال این تاندون ها سطح خارجی پایین ترین قسمت استخوان بازو است. بر اثر حرکات تکراری که با قدرت زیاد انجام می شوند (مثلاً ضربات مکرری که یک تنیس باز با راکت به توپ وارد میکند) محل اتصال این تاندون ها به استخوان تحت کشش فراوان قرار میگیرد.
مشخصه های بیماری تنیس آلبو
- درد بخش خارجی ساعد، دقیقاً زیر آرنج : درد گاهی از ساعد عبور میکند و رو به سمت پایین و مچ منتشر میشود.
- درد در زمان بلند کردن یا خم کردن بازو
- درد هنگام نوشتن یا در دست گرفتن اشیاء کوچک
- درد هنگام چرخش ساعد
- بروز درد و گرفتگی هنگام دراز کردن کامل بازو
علت درد آرنج و راه های درمان
طول مدت این عارضه معمولاً 6 ماه تا 2 سال است. بااین حال اکثر بیماران، حدود 90 درصد، پس از سپری شدن یک سال کاملاً بهبود مییابند. انجام هر گونه فعالیت در برگیرنده حرکت های پر تکرار و چرخشی مچ دست و استفاده بیش از حد از عضله های ساعد میتواند به بروز آرنج تنیس بازان پدیدآور شود.
بعضی از این فعالیتها که باعث تنیس البو میشود عبارت اند از:
- ورزشهای راکتی مانند تنیس، بدمینتون یا اسکواش
- ورزشهای پرتابی مانند پرتاب دیسک یا نیزه
- استفاده از قیچی باغبانی
- به کار بردن قلم مو یا غلطک نقاشی هنگام تعمیر و تزیین خانه
- کار جسمی و یدی مانند لوله کشی یا آجرچینی و خشت مالی
- فعالیتهایی مانند استفاده از قیچی یا تایپ کردن که حرکت مکرر و دقیق مچ و دست را ایجاب میکند.
- فعالیتهای دیگری مانند نواختن ویولون که خم شدن مکرر آرنج را دربرمیگیرد.
ورزشهای راکتی، به ویژه در صورت بازی پس از وقفهای طولانی، احتمال ابتلا به آرنج تنیس بازان را افزایش میدهد. بااین حال بیماری تنیس آلبو مختص تنیس بازان نیست.
راه های درمان آرنج تنیس بازان یا تنیس البو
دکتر سلطانی پزشک متخصص دست در اصفهان میگوید: با بهرهگیری از درمان های ساده می توان درد آرنج تنیس البو را تسکین داد. مهم ترین و مفیدترین اقدام برای درمان درد آرنج در تنیس البو، استراحت دادن به بازوی آسیب دیده و متوقف کردن فعالیت هایی که بیماری تنیس البو را تشدید می کند.
- متوقف ساختن یا تعدیل فعالیت ها
- مصرف دارو با نظر پزشک متخصص دست در اصفهان
- فیزیوتراپی
- تزریق کورتیکواستروئید
- شاک ویو تراپی

- استفاده از آتل بمدت چند روز زیر نظر پزشک متخصص
- ماساژ عمیق عضلات ساعد (بهبود جریان خون) همراه با اصطکاک درمانی تاندون
- الکترو تراپی
- تزریق پی آر پی
- جراحی تنیس آلبو : چنانچه آرنج تنیس بازان موجب درد شدید و دائمی باشد، جراحی به عنوان آخرین روش درمان تنیس البو یا آرنج تنیس بازان در نظر گرفته میشود. بخش آسیب دیده تاندون، جهت تسکین دادن علائم دردناک برداشته خواهد شد.